background img

Noutati

Vis de ciocolata


  Duminica sunt putin trista....ma trezesc mereu cu gandul ca a doua zi incepe agitatia, nebunia din trafic, alergatura la job-facultate-sala, iar spre sfarsitul zile apare dorinta arzatoare de a ajunge intr-un final acasa sa dorm. Hmm..... e doar o dorinta, somnul nu ma place neam....am incercat cu frumosul, cu uratul, cu rugatul, cu obligatul......ba chiar am alergat dupa Mos Ene cu fursecuri si lapte cald mai ceva ca dupa Mos Craciun in seara de Ajun. 

Duminica asta am incercat sa-l atrag pe Mos Ene cu al lui praf magic inca de dimineata cu o prajiturica, am avut intentia sa-l invit la micul dejun, la pranz, iar la cina m-am gandit sa-i dau un pahar de vin sa nu mai plece de la mine, dar era ocupat cu domnii de la Cotroceni ...asa ca m-am rasfatat singura cu o cana de cafea, putina ciocolata si o carte in ton cu duminica alegerilor. 


INGREDIENTE (pt 2 inimioare ) 

 Pentru blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura cacao
  • 3 inguri faina 
  • 3 linguri zahar
  • un vf de cutit praf de copt
  • esenta de rom 
Pentru crema:
  • 1 ou mare 
  • 2 linguri faina/amidon de porumb 
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri zahar 
  • 100 gr unt
Pentru Glazura:
  • 1 lingura cu vf cacao
  • 2 linguri zahar
  • 1-2 linguri apa
  • 100 gr ciocolata neagra
  • o lingura unt
  • esenta de rom 
Pentru sirop:
  • 1 ceasca de expresso tare cu o fiola de esenta de rom.
SA PRAJITURIM...

  • Batem albusurile spuma si adaugam treptat restul ingredientelor
  • Punem compozitia in formele de inimioare si dam la cuptor pentru 30 de min ( testul scobitoarea )
  • Amestecam oul, faina, zaharul, apa si lingura de cacao dupa care o punem pe foc sa se omogenizeze.
  • Dupa ce se fierbe cam 5-8 minutele, oprim si adaugam untul si esenta de rom.
  • Punem intr-un bol la bain marie cacao, zaharul si apa pentru glazura, adaugam treptat si ciocolata si mai amestecam vreo 2-3 minute. Dupa ce oprim adaugam untul si esenta de rom
  • Dupa coacere si racire, taiem inimioarele in 2, le insiropam cu dragoste sau sirop si adaugam crema.
Turnam si glazura si ....voila!

Cu dragoste,
Alinuta

Un comentariu: Leave Your Comments

Popular Posts