Ca la 22 de ani.
E bine ca in seara precedenta petrecerii zilei tale de nastere sa stai sa reflectezi asupra anului ce tocmai s-a incheiat, sa cantaresti experientele de care ai avut parte, sa te gandesti la oamenii pe care viata ti i-a scos in cale si sa multumesti pentru fiecare zi, pentru ca o zi in plus pentru unii reprezinta una in minus din viata, dar pentru mine o zi in plus reprezinta UN PLUS, o experienta in plus, un lucru nou invatat, un zambet in plus daruit sau primit de la o persoana necunoscuta ....
Eu in aceea seara mi-am pus toata dragostea si toate gandurile frumoase intr-un tort pentru oameni la fel de frumosi....si cam asta a iesit!
Tort de Amandina
INGREDIENTE:
Blat:
- 9 oua mari
- 60 ml apa
- 60 ml ulei
- 300 gr zahar
- 300 gr faina
- 4 linguri cacao
- 2 fiole esenta rom
- 1, 1/2 plic praf de copt
- un praf de sare
Crema:
- 2 pachete unt
- 6 galbenusuri
- 200 ml lapte
- 100 ml frisc lichida
- 400 gr zahar pudra
- 140 gr ciocolata cu lapte
- 5 linguri cacao
- 3 fiole esenta rom
Sirop:
- 500 ml apa
- 250 gr zahar
- 2 plicuri capucciono cu aroma de rom ( sau 3 linguri cu ness frecat )
- 2 fiole esenta rom
Glazura:
- 200 gr ciocolata neagra
- 4 linguri cacao
- 7 linguri zahar
- 4-5 linguri apa
- un cubulet unt
- esenta de rom
Pentru ornat
- 1 pachet de oreo
- 100 gr bomboane
Sa bucatarim...
Blatul:
- Separam albusurile de galbenusuri, cele din urma le amestecam cu uleiul, pana devin o maioneza adaugam apa, zaharul, cacao, faina+praful de copt, sarea si esentele.
- Dupa ce batem albusurile spuma le incorporam in compozitia realizata anterior, o turnam in tava si o coacem aprox 40 de min.
Crema:
- Amestecam intr-o craticioara ouale, untul, zaharul, cacao, frisca, laptele si o punem pe foc, cand incep sa se omogenizeze ingredientele adaugam ciocolata rupta, untul si esentele.
- O dam la rece cateva ore, iar inainte sa o asamblam intre blaturi o mai mixam putin.
Siropul:
- Punem pe foc zaharul cu 4-5 linguri apa, caramelizam zaharul pana aunge de culoare brumarie, apoi adaugam restul de apa, nessul sau pliculetele de capucciono, iar dupa racire esenta.
Glazura:
- Amestecam intr-o craticioara zaharul, praful de cacao si apa dupa care o punem pe foc. Cand incep sa se omogenizeze adaugam ciocolata rupta si o mai lasam 3-4 minute, cand oprim focul adaugam untul si esenta.
Asamblare:
- Taiem blatul si il insiropam bine bine, intindem crema intre cele 2 blaturi, iar deasupra turnam 3/4 din glazura.
- Restul de glazura il turnam peste biscuiti si bomboane pentru a-i fixa mai bine.
INGREDIENTE:
Blat:
- 9 oua mari
- 60 ml apa
- 60 ml ulei
- 300 gr zahar
- 300 gr faina
- 4 linguri cacao
- 2 fiole esenta rom
- 1, 1/2 plic praf de copt
- un praf de sare
- 2 pachete unt
- 6 galbenusuri
- 200 ml lapte
- 100 ml frisc lichida
- 400 gr zahar pudra
- 140 gr ciocolata cu lapte
- 5 linguri cacao
- 3 fiole esenta rom
- 500 ml apa
- 250 gr zahar
- 2 plicuri capucciono cu aroma de rom ( sau 3 linguri cu ness frecat )
- 2 fiole esenta rom
- 200 gr ciocolata neagra
- 4 linguri cacao
- 7 linguri zahar
- 4-5 linguri apa
- un cubulet unt
- esenta de rom
- 1 pachet de oreo
- 100 gr bomboane
Blatul:
- Separam albusurile de galbenusuri, cele din urma le amestecam cu uleiul, pana devin o maioneza adaugam apa, zaharul, cacao, faina+praful de copt, sarea si esentele.
- Dupa ce batem albusurile spuma le incorporam in compozitia realizata anterior, o turnam in tava si o coacem aprox 40 de min.
- Amestecam intr-o craticioara ouale, untul, zaharul, cacao, frisca, laptele si o punem pe foc, cand incep sa se omogenizeze ingredientele adaugam ciocolata rupta, untul si esentele.
- O dam la rece cateva ore, iar inainte sa o asamblam intre blaturi o mai mixam putin.
- Punem pe foc zaharul cu 4-5 linguri apa, caramelizam zaharul pana aunge de culoare brumarie, apoi adaugam restul de apa, nessul sau pliculetele de capucciono, iar dupa racire esenta.
- Amestecam intr-o craticioara zaharul, praful de cacao si apa dupa care o punem pe foc. Cand incep sa se omogenizeze adaugam ciocolata rupta si o mai lasam 3-4 minute, cand oprim focul adaugam untul si esenta.
- Taiem blatul si il insiropam bine bine, intindem crema intre cele 2 blaturi, iar deasupra turnam 3/4 din glazura.
- Restul de glazura il turnam peste biscuiti si bomboane pentru a-i fixa mai bine.
Acusi se apropie ziua mea... oricat as reflecta eu cu o seara inainte, nu am sanse sa arate asa vre-un dulce al meu ! ... arata delicios !!!
RăspundețiȘtergere