Dar toamna inseamna mult mai mult ...ea vine cu veselie, mirosul de mere proaspat culese, targuri de must si piete pline de legume proaspete ce asteapta nerabdatoare pe tarabe sa stea la murat frumos aranjate si asezonate in camara gospodinelor.
Va propun o reteta de muraturi asortate....asortate cu zahar, piper, foi de dafin si multa dragoste.
INGREDIENTE
- 2 verze
- 2 conopide medii
- 3 kg gogosar
- 5 kg gogonele
- 1 kg morcov
- 1 kg castraveti
- 1 kg ardei ( optional ) \
- 1,5 l otet
- 1,5 kg zahar
- miere ( cateva linguri optional )
- telina
- hrean
- piper boabe
- foi dafin
- Dupa ce ne aprovizionam din piata, le spalam, le aranjam in vase si le lasam sa se odihneaca 20 de minute ( timp in care bem o cafea ).
- Incepem sa le taiam cat de mici vrem si le adunam intr-un vas suficient de mare cat sa incapa toate.
- Fierbem otetul cu zaharul , mierea, piperul si foile de dafin dupa care le adaugam peste legumele taiate. Le lasam la macerat 24 de ore.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu