Cam asa miroseau weekend-urile mele in copilarie. De pe la inceputul lui noiembrie in fiecare duminica super Angi ma trezea cu o cana cu lapte cald si prajituri abia scoase din cuptor. Era o adevarata bucurie sa mananc o felie de chec si sa ma uit la Abracadabra sau la " Calatorie spre centrul pamantului cu Willy Fog ".
Una dintre marile mele dorinte este ca si copilasii mei sa creasca la fel si sa-si aminteasca de zilele de duminica cu aceeasi bucurie si fericire cu care imi amintesc eu acum.
Aceeasi bucurie o impartasesc si cu voi, de aici de la mamaie din bucatarie.
INGREDIENTE
- 6 oua
- 250 gr zahar
- 250 ml lapte
- 500 gr faina
- 100 gr ulei
- 1 praf de copt
- 3 linguri cacao
- 2 fiole esenta de rom
- zahar vanilat
- coaja de lamaie
- coaja de portocala
- 250 gr nuca
- Amestecam galbenusurile cu uleiul pana obtineam o pasta omogen, adaugam zaharul si mixam bine, adaugam laptele si mirodeniile si faina.
- Batem albusurile spuma si le adaugam peste compozitia facuta anterior.
- Punem in tavi si oprim din compozitie 1/4 in care punem esenta de rom, praful de cacao si nuca, compozitie ce o adaugam la sfarsit.
Cu dragoste,
Alinuta
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu