Prunele sunt folosite si de bunica la prajituri nu doar de bunicul la tuica :))) .
Le putem folosi si noi pentru tratarea constipatiei, a anemiei si a starilor de anxietate. Sunt pline de carbohidrati buni, vitamina C, A si K si antioxidanti, ele fiind si reale ajutoare in dieta ( avand un numar scazut de calorii), dar si in lupta cu bolile de inima, diabet si cancer.
O tarta cu prune alaturi de o cana cu ciocolata calda sau un ceai oriental cu scortisoara, citind cartea preferata in timp ce afara ploua mocaneste este cel mai bun balsam pentru suflet.
INGREDIENTE
2 oua mari sau 3 mai mici
16 linguri lapte
16 linguri ulei
16 linguri zahar
18 linguri faina
1 praf de copt
o lingurita scortisoara
1 fiola esenta rom
50 de gr migdale
50 de gr migdale
300 de grame de prune curatate de samburi pe care le amestecam cu 3 linguri zahar, 1 fiola estenta rom, 2 lingurite de scortisoara si le lasam intr-un castronel 2-3 ore.
Separam ouale, iar albusurile le dam deoparte.
Amestecam galbenusurile cu restul ingredientelor( uleiul, zaharul, mirodeniile si laptele), iar apoi le adaugam peste albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Punem compozitia intr-o tava rotunda ( a mea are diametrul de 26 de cm ), iar apoi asezam prunele lasate anterior sa se odihneasca si migdale.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu