Dragii mei, pentru voi...
Alba ca zapada
INGREDIENTE:
pentru foi:
- 10 linguri zahar
- 10 linguri lapte
- 10 linguri ulei
- 2 oua
- 1 plic amoniac
- sare
- faina cat cuprinde
pentru crema:
- 1/2 l lapte
- 250 gr zahar
- esenta de vanilie si zahar vanilat
- 1 pachet unt
- 5 linguri faina
- Se amesteca ouale cu zaharul si uleiul pana obtinem o crema
- Adaugam amoniacul stins cu putina zeama de lamaie, esenta de vanilie, zaharul vanilat si apoi laptele
- Presaram faina si amestecam pana obtinem o coca
- O framantam bine si o impartim in 3 bilute, facem 3 foi si le coacem pe fundul tavii
- Punem laptele pe foc, adaugam zaharul, asteptam sa se topeasca si adaugam si faina. Amestecam pana se omogenizeaza.
- Dupa ce se raceste putin adaugam esenta de vanilie si untul.
*In poza avem o bucatica de "Alba ca zapada" si una de " Vrajitoarea cea rea", folosim aceeasi compozitie la foi dar si la crema, cu precizarea ca in crema adaugam esenta de rom si cacao.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu