INGREDIENTE
-pt blat
- 4 albusuri
- 1 galbenus
- 4 linguri fulgi de ovaz
- 2 linguri tarate de psylium
- 4 linguri iaurt
- 1 esenta de rom
- indulcitor de stevie dupa gust
- coaja de lamaie
- coaja de portocala
- 1 praf de copt
- 4 banane
- 2 plicuri gelatina
- 3 galbenusuri
- 300 ml lapte
- indulcitor
- 1 lingura amidon
- 1 baton de vanilie
pentru blat:
- Amestecam iaurtul cu galbenusul, esenta, indulcitorul si taratele.
- Batem albusurile spuma si adaugam compozitia cu taratele peste spuma obtinuta
- O dam la cuptor pentru 20 de minute intr-o tava cu peretii detasabili
- Blenduim bananele
- Preparam gelatina in doar 50-60 ml de apa calda
- Adaugam totul peste bananele blenduite si dam la rece
- Intr-un bol asezat pe o cratita cu apa calda ( la bain marie), punem galbenusurile si incepem sa amestecam, adaugam treptat laptele pana obtinem o crema. Adaugam amidonul si semintele din batonul de vanilie, indulcitorul si lasam la racit.
- Adaugam peste crema gelatina, amestecam pana omogenizam si dam la rece.
- Scoatem blatul, asteptam sa se raceasca putin si adaugam crema obtinuta.
- Cand crema s-a intarit peste ea adugam banane, susan, miez de nuca, iar pentru a ramane fixe putem adauga un jeleu, eu am facut un jeleu de ness ( 3 lingurite ness, 1 plic de gelatina preparata in 100 ml apa calda, indulcitor si esenta rom)
Cu dragoste,
Alinuta
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu