INGREDIENTE:
- 1,5 kg faina
- 450 ml lapte caldut
- 450 ml apa calduta
- 300 gr unt
- 450 gr zahar
- 3 oua mari
- 3 pliculete drojdie
- coaja de lamaie
- coaja de portocala
- 1 sticluta esenta rom
- un praf de sare
- 600 ml apa
- 300 gr zahar
- coaja de portocala
- coaja de lamaie
- esenta de rom
- Se framanta bine coca exact ca la cozonac si se lasa la dospit 1 ora.
- Se formeaza mucenicii ( mai mici, mai mari, mai strambi, mai drepti ), cum ne pricepem si se mai lasa in tavi 1 ora
- Se ung cu ou si lapte si se dau la cuptor.
- Siropul il fierbem si-l dam la racit.
- Cand mucenicii sunt calzi ii scufundam in siropul rece si ii asezam ca la armata intr-o tava.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu