Fiecare zi este o noua provocare pentru a incerca ceva nou, pentru a combina arome " incompaibile " la prima vedere. Sunt foarte atrasa de condimentele orientale, mi se par tare misterioase.
Imi place foarte mult ghimbirul, zic asta de la inceput!!!
Ghimbir / Ginger / Gingiber, oricum i-am spune acestui " aur " al gastronomiei, el ne ofera aceleasi propietati. Il gasim in bucatariile din Nepal, India, Malaezia si China, fiind folosit ca si condiment in prepararea felurilor principale, (sub diferite forme, prajit, murat, in supa sau chiar fiert si mancat ca atare ), dar si a deseturilor si ceaiurilor.
Fie ca il consumam dupa sarbatori pentru a mai spala din pacatele culinare, fie ca il consumam in mod regulat, GHIMBIRUL este un aliat desavarsit in tratarea diverselor afectiuni.
Beneficii:
- Puternic vasodilatator
- Antioxidant
- Stimulant al digestiei, el fiind folosit impotriva balonarilor si pentru a reduce senzatia de greata ( consumat macerat, sub forma de capsule, consumat natural sau chiar sub forma de ceai )
- Folosit si la tratarea raului de mare
- Principalul aliat al unei sanatati de fier, fiind folosit in tratarea racelilor
- Prieten bun al doamnelor preocupate continu de un ten radiant, el este folosit in industria cosmetica, sub forma de tinturi sau in stare naturala.
- Puternic inamic al cancerului, leucemiei si ulcerului.
Ceaiul de ghimbir:
- Consumat dupa excese culinare, stimuleaza digestia, impiedicand aparitia arsurilor si a balonarilor,
- Comabate migrenele, durerile de spate, durerile menstruale , dar si crampele musculare,
- Nu este recomandat consumat in exces de catre diabetici, el reducand nivelul de zahar din sange, dar nici de persoanel cu afectiuni renale.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu