background img

Noutati

Muschiulet de porc cu mamaliga din ovaz

Muschiulet de porc si mamaliga din ovaz 

Bunicul meu avea o vorba..." Porcul cu ce se ingrasa, nu cu malai? "....
 Evit mamaliga clasica, o evit.....nu zic ca nu-mi place, ador mamaliga cu o branza buna, veche facuta din laptele unei oite zgubilitice, cu putina smantana si oua fierte, ouale acelea cu galbenusul de culoarea soarelui la asfintit. 
Asa ca daca nu pot manca dupa bunul meu plac tot ce-mi pofteste inima, apelam la tertipuri, asa ca reinventam mamaliga clasica din malai si facem mamaliga din ovaz...ca tot este recomandat si in curele de slabire si in bolile de inima si chiar pentru o digestie buna.

   Avem devoie de :
  • 2 bucati de muschiulet de porc / cotlet cat mai slab 
  • cimbru
  • sare 
  • un gratar incins 
  • pentru balmos
  • 2 linguri tarata de ovaz
  • 3 linguri branza
  • 4-5 linguri iaurt
  • 1 ou
  • 1 albus
  • sare 
Sa ne apucam de treaba.
  • Fripturicile pot sta linistite pe gratarul incins dupa ce au fost asezonate cu cimbru si sare, in timp ce noi amestecam urmatoarele ingredientele intr-o craticioara: ovazul, iaurtul, branzica, oul si albusul de la un alt ou, sare si o lasam pe foc aproximativ 5-10 minute. 
  • Putem adauga, dupa ce stingem focul, inca 2-3 linguri de iaurt. 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts