background img

Noutati

Alba ca zapada

  Am cativa prieteni care iubesc si care ar da orice pentru prajiturile in foi, "Alba ca zapada", " Lamaita", "Prajitura cu suc de rosii", etc.
Dragii mei, pentru voi... 

 Alba ca zapada

INGREDIENTE:
pentru foi:
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 2 oua
  • 1 plic amoniac 
  • sare
  • faina cat cuprinde
pentru crema:
  • 1/2 l lapte
  • 250 gr zahar
  • esenta de vanilie si zahar vanilat
  • 1 pachet unt
  • 5 linguri faina
  • Se amesteca ouale cu zaharul si uleiul pana obtinem o crema
  • Adaugam amoniacul stins cu putina zeama de lamaie, esenta de vanilie, zaharul vanilat si apoi laptele
  • Presaram faina si amestecam pana obtinem o coca
  • O framantam bine si o impartim in 3 bilute, facem 3 foi si le coacem pe fundul tavii
  • Punem laptele pe foc, adaugam zaharul, asteptam sa se topeasca si adaugam si faina. Amestecam pana se omogenizeaza.
  • Dupa ce se raceste putin adaugam esenta de vanilie si untul.

*In poza avem o bucatica de "Alba ca zapada" si una de " Vrajitoarea cea rea", folosim aceeasi compozitie la foi dar si la crema, cu precizarea ca in crema adaugam  esenta de rom si cacao.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts