background img

Noutati

Tarta cu crema de banane

Tarta cu crema de banane
INGREDIENTE
-pt blat
  • 4 albusuri
  • 1 galbenus
  • 4 linguri fulgi de ovaz
  • 2 linguri tarate de psylium 
  • 4 linguri iaurt
  • 1 esenta de rom
  • indulcitor de stevie dupa gust
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • 1 praf de copt 
-pentru crema
  • 4 banane 
  • 2 plicuri gelatina
  • 3 galbenusuri 
  • 300 ml lapte
  • indulcitor 
  • 1 lingura amidon
  • 1 baton de vanilie 
SA PRAJITURIM
pentru blat:
  • Amestecam iaurtul cu galbenusul, esenta, indulcitorul si taratele. 
  • Batem albusurile spuma si adaugam compozitia cu taratele peste spuma obtinuta
  • O dam la cuptor pentru 20 de minute intr-o tava cu peretii detasabili
pentru crema
  • Blenduim bananele
  • Preparam gelatina in doar 50-60 ml de apa calda
  • Adaugam totul peste bananele blenduite si dam la rece
  • Intr-un bol asezat pe o cratita cu apa calda ( la bain marie), punem galbenusurile si incepem sa amestecam, adaugam treptat laptele pana obtinem o crema. Adaugam amidonul si semintele din batonul de vanilie, indulcitorul si lasam la racit.
  • Adaugam peste crema gelatina, amestecam pana omogenizam si dam la rece.
  • Scoatem blatul, asteptam sa se raceasca putin si adaugam crema obtinuta.
  • Cand crema s-a intarit peste ea adugam banane, susan, miez de nuca, iar pentru a ramane fixe putem adauga un jeleu, eu am facut un jeleu de ness ( 3 lingurite ness, 1 plic de gelatina preparata in 100 ml apa calda, indulcitor si esenta rom)



Cu dragoste,
Alinuta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts