background img

Noutati

Prajitura rasa


   Prajitura rasa sau raioasa, cum spune unchiul meu ....

  Toate retetele pe care le fac semnifica ceva frumos pentru mine, sunt presarate cu amintiri si iubire, dar reteta asta seminifica ceva dragut si pentru anumiti oameni frumosi din viata mea. 
Este reteta preferata a unchiului meu, a varului meu, a unor colegi de serviciu dar si a unor buni prieteni. Elena si Andreea. Da, despre voi vorbesc dragelor....Elena o face cu succes si acum, iar Andreea tanjeste dupa ea de ori vine in tara. 


Sa-i indulcim zic!
INGREDIENTE

ALUAT

  • 3 oua
  • 3 cesti ulei
  • 3 cesti zahar
  • 3 linguri apa 
  • esenta rom
  • zahar vanilat
  • praf de copt
  • faina cat cuprinde pentru  a face o coca sa o putem rade.
UMPLUTURA

  • gem de prune/asortat
  • 1 cana miez de nuca
  • 1 fiola esenta rom
Sa prajiturim...

  • Amestecam toate ingredinetele, 2/3 din coca o punem pe fundul tavii, adaugam gemul amestecat cu esenta si nuca, iar deasupra radem pe razatoarea de legume restul aluatului.
  • Dam la cuptor aprox 30 de minute 
Cu dragoste,
Alinuta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts